Microsoft lost Windows 10 Admin Center Preview 1903

Microsoft  heeft de Windows Admin Center Preview 1903 beschikbaar gemaakt voor Windows Server Insiders. De preview introduceert onder meer e-mailnotificaties en een nieuwe beheertool voor Active Directory-groepen en -gebruikers.

E-mailnotificaties was volgens Microsoft de meest verzochte functie bij gebruikers. De functionaliteit is onderdeel van een nieuwe Azure Monitor-integratie in Windows Admin Center. IT-admins kunnen op die manier via e-mail op de hoogte worden gehouden over de status van hun servers.

Ook de toevoeging van een nieuwe beheertool voor groepen en gebruikers in Active Directory was een veelgevraagde feature, evenals nieuwe DHCP- en DNS-beheertools. De drie tools zitten niet standaard in  Windows Admin Center, maar kunnen worden toegevoegd via de Extension-manager in de instellingen. Door de tools als extensies aan te bieden, kunnen ze vaker worden geüpdatet, aldus Microsoft.

Microsoft voegde in deze versie van Windows Admin Center ook de mogelijkheid toe om Active Directory te doorzoeken wanneer je Windows 10-pc’s en servers aan je verbindingenlijst toevoegt. De zoekfunctie ondersteunt wildcards en het is mogelijk om meerdere verbindingen toe te voegen.

Tot slot is de donkere modus, die als experimentele functie in versie 1812 werd geïntroduceerd, nu een vast onderdeel dat je kan activeren via de tab ‘Personalisatie’ in de instellingen.

De nieuwe testversie is beschikbaar via de downloadpagina van de Windows Server Insider Preview.