Google Inbox verdwijnt vanaf 2 april

Gebruikers van Inbox, Googles experimentele e-mailapp, hebben nog twee weken om over te schakelen naar een alternatief. Vanaf 2 april trekt Google definitief de stekker uit de applicatie.

De beslissing komt niet als een verrassing. Google kondigde het einde van Inbox in september vorig jaar al aan, om gebruikers voldoende tijd te geven om zich erop voor te bereiden. Toen was sprake van een sterfdatum eind maart, maar het lijkt er ondertussen op dat de app het nog net tot in april zal rekken.

Sommige gebruikers kregen gisteren een melding op hun Android-telefoon dat “deze app over 15 dagen verdwijnt”, wat neerkomt op 2 april. iOS-gebruikers krijgen volgens CNet wel nog altijd de melding dat Inbox “op het einde van maart verdwijnt.”

“Je kan je favoriete Inbox-functies vinden in de Gmail-app. Je berichten wachten al op je”, luidt de boodschap verder. Google gebruikte Inbox als een speeltuin om experimentele functies te testen, voordat ze al dan niet de overstap maakten naar de Gmail-app.

Met het grote redesign van Gmail, werd veel – maar niet alle – functionaliteit van Inbox overgeheveld. Toch zal de eenvoud en efficiëntie van Inbox voor heel wat gebruikers een gemis zijn. Zij hebben nu nog twee weken de tijd om een geschikt alternatief te vinden.