SaaS-abonnement Rubrik Go belooft transparante prijzen

Cloud datamanagementbedrijf Rubrik heeft een nieuw SaaS-model gelanceerd onder de noemer Rubrik Go. Zo krijgen klanten extra flexibiliteit in een transparant abonnementsmodel. De formule geeft automatische toegang tot nieuwe technologie en hardware.

Rubrik heeft een nieuw ‘evergreen’ abonnement gelanceerd onder de noemer Rubrik Go. De SaaS-oplossing garandeert de nieuwste technologie op vlak van gegevensbeheer, gekoppeld aan een voorspelbaar licentiemodel.

Klanten van Rubrik Go hebben toegang tot de nieuwste technologie voor gegevensbeheer via gratis evergreen vernieuwingen, gestroomlijnde software-edities en de flexibiliteit om op elk gewenst moment zonder extra kosten gegevens naar de openbare cloud te migreren.

Cloudmigraties

Het belangrijkste voordeel is zonder twijfel de automatische toegang tot nieuwe technologie. Klanten krijgen direct de nieuwste updates van zodra ze beschikbaar zijn. Go-klanten kunnen trouwens op elk moment in hun abonnementsperiode naar de cloud migreren. Als klanten cloudapplicaties gebruiken, ontvangen ze native cloud-bescherming zonder extra kosten.

Rubrik wil met de nieuwe SaaS-oplossing grote kapitaaluitgaven vooraf in een voorspelbaar abonnement gieten om beter budgetten te kunnen beheren. Rubrik Go wordt aangeboden als een driejarig abonnement met software, hardware, ondersteuning en evergreen verversing op het moment van verlenging van het abonnement. Het bedrijf zal ook doorlopende licenties voor de levensduur van het apparaat blijven aanbieden.

Eenvoudig abonnement

“We hebben Rubrik Go ontworpen om de grootste inkooppijnpunten van klanten rond ondoorzichtige, rigide licenties en onverwachte prijsstijgingen op te lossen,” zegt Bipul Sinha, medeoprichter en CEO van Rubrik. “Rubrik Go biedt een abonnement op eenvoud, zodat klanten hun omgeving kunnen schalen met volledige transparantie en vertrouwen.”

Eerder dit jaar had Rubrik nog te maken met een vervelend datalek. Door een fout in de beveiliging van een server is een grote database met klantinformatie gelekt. De server bleek niet beveiligd te zijn met een wachtwoord, waardoor iedereen die wist waar de server te vinden was er toegang toe kon krijgen.

De database zelf draaide om een gehoste Amazon Elasticsearch-server en bevatte tientallen GB’s aan data. Het ging onder meer om namen van klanten, contactinformatie en case work van iedere zakelijke klant.

Gerelateerd: Rubrik geeft cloudgebaseerd datamanagement-platform nieuwe update