Wereldwijde Facebookhinder gevolg van serveraanpassing

Gisteren en afgelopen nacht konden heel wat Facebook-gebruikers wereldwijd amper het sociale netwerk bereiken. Facebook heeft het probleem ondertussen verholpen en meer duiding gegeven bij de problemen.

De afgelopen 24 uur heeft Facebook wereldwijd flink wat problemen moeten verwerken. Het zou de grootste online storing ooit zijn sinds de sociale mediawebsite bestaat volgens Bloomberg. Vandaag heeft Facebook een reactie gegeven op de problemen.

Serverconfiguratie

“Door een verandering in de serverconfiguratie hebben heel wat mensen problemen ondervonden om onze apps en diensten te bereiken. We hebben het probleem opgelost en onze systemen herstellen zich stelselmatig. Onze excuses voor het ongemak.”

Vanaf middernacht op 14 maart ervaarden gebruikers wereldwijd dat pagina’s traag laadden of maar gedeeltelijk werden weergegeven. Sommigen konden helemaal niets meer zien. Naast Facebook zelf hadden ook Instagram, Messenger en WhatsApp problemen.

Het is het grootste online probleem sinds het ontstaan van Downdetector in 2012 die zulke meldingen registreert. Verschillende marketeers meldden ook dat het online advertentieplatform niet goed werkte. Facebook bekijkt of het marketeers kan vergoeden die problemen hebben ondervonden.

De aandelen van Facebook kregen een lichte klap te verwerken en daalden met 1,85 procent.

 

Gerelateerd: Amerikaanse presidentskandidaat wil monopolies Amazon, Google en Facebook breken