Slack krijgt Dark Mode op mobiel

Zakelijke chat-applicatie Slack springt op de dark-mode-trein. Gebruikers van Android en iOS kunnen a met de bètaversie aan de slag.

Dark mode is hip: Apple rolde een alternatieve donkere modus uit voor macOS, Microsoft maakt Windows stapsgewijs donkerder, en ook mobiel viert dark mode hoogtij. Logisch, niet alleen omdat een donkere achtergrond met witte letters voor sommigen esthetisch interessanter is, maar vooral omdat het (’s avonds) minder vermoeiend is voor de ogen en bovendien minder van de batterij van je toestel vergt.

Bèta

Collaboratietool Slack heeft dat begrepen, en test momenteel een dark mode voor de mobiele versie van zijn chatapplicatie voor iOS en Android. Kan je niet wachten? Dan moet je als Androidgebruiker eerst lid worden van het bètaprogramma van Slack via de Play Store. Klik vervolgens op instellingen, vink dark mode aan, en herstart de app. iOS gebruikers klikken bovenaan rechts op de drie stippen, en volgen verder dezelfde stappen.

Wanneer Slack de bètaversie breed zal uitrollen, is niet duidelijk. Er is nog wel wat werk aan de winkel, aangezien de donkere achtergrond van de app niet in alle gevallen mooi samenspeelt met het gebruik van kleuren in je chatkanalen.

Concurrentie

Slack moet wel bij de pinken blijven, aangezien de dienst meer concurrentie heeft dan ooit. Zeker Microsoft lijkt met Teams vastbesloten om marktaandeel van Slack af te nemen. Teams blijft in vergelijking met Slack echter een minder gepolijste ervaring, zodat Slack vanuit een gebruiksvriendelijkheidsstandpunt in veel gevallen de voorkeur blijft genieten. Daar staat tegenover dat Microsoft Teams aanbiedt binnen Office365.

Beeld via 9to5Mac.

Gerelateerd: Microsoft Teams groter dan Slack, Hangouts krijgt klappen