Microsoft lanceert verbeterde versie Skype for Web

Skype for Web krijgt een flinke update. De interface verbetert en langs de technische kant worden HD-videocalls eindelijk ondersteund.

Microsoft kondigt de brede beschikbaarheid van een verfriste versie van Skype for Web aan. Met de update komt Microsoft tegemoet aan mensen die geen ambitie hebben om de Skype-cliënt te installeren, maar de functionaliteit van de dienst wel ten volle willen benutten. Skype for Web lanceerde in 2016 maar raakte sindsdien een beetje geantiqueerd. Microsoft voelde de nodige druk om de dienst te vernieuwen gezien de stevige concurrentie die Skype vandaag ervaart, onder andere van Facebook, Google en WhatsApp.

Nieuwe functies

De belangrijkste vernieuwing van de nieuwe web-app zit onder de motorkap: de dienst kan eindelijk overweg met HD-video, zowel in privégesprekken als groepschats. Voortaan kan je die gesprekken ook eenvoudig opnemen. Ook de zoekfunctie werd verbeterd: via het zoekvenster doorsnuffel je meteen de hele conversatiegeschiedenis op zoek naar dat ene specifieke bericht. Ook media uit een conversatie bekijken wordt eenvoudiger. Naar analogie met whatsapp worden foto’s gebundeld.

Tot slot lanceert Microsoft een nieuw notificatiecentrum voor Skype, waar je in één oogopslag kan zien of er reacties zijn op wat je getypt hebt, of je een mention in een groepsconversatie gemist hebt. De nieuwe webapp is beschikbaar via Edge en Chrome op Windows 10 en Mac OSX10.12 of hoger.

Microsoft testte de nieuwe functies al sinds een preview in oktober. Naast de breder uitrol van de verbeterde webapp introduceert Microsoft ook een MSI-distributable voor Skype versie 8. Die kan je als administrator meteen uitrollen naar je organisatie.

Gerelateerd: Skype verbergt je rommelig thuiskantoor met nieuwe videofunctie