Microsoft maakt Nieuwe Office-app beschikbaar voor alle Windows 10 gebruikers

De vernieuwde versie van de Office-app, die Microsoft sinds eind vorig jaar aan het testen is bij Insiders, wordt intussen voor iedereen uitgerold.

Microsoft sleutelt sinds vorig jaar aan een nieuwe versie van de Office-applicatie. Die app moet een hub worden van waaruit Office-gebruikers snel aan hun bestanden kunnen, en meteen kunnen verder werken. Een opgefriste versie van het portaal bestaat al online, en Microsoft claimt dat dat portaal de plaats is waar veel werknemers hun dag starten.

De nieuwe Office-app is een progressive web app. De inhoud en de lay-out van de applicatie zullen met andere woorden sterk gelijken op wat je online te zien krijgt. De app heeft in tegenstelling tot de browser-editie wel offline functionaliteit. Bovendien kan je als IT-administrator het portaal personaliseren zodat het beter past binnen de stijl van je bedrijf.

Snel openen

Via de app open je meteen documenten in de juiste software als die staat geïnstalleerd. Is dat niet het geval, dan wordt je als gebruiker naar de gratis Office Online-apps in de browser omgeleid. Bedrijven zullen ook andere zakelijke toepassingen aan het portaal kunnen koppelen.

Microsoft communiceerde eerst dat de app pas van in de zomer zou beschikbaar komen, maar pakt er nu toch al mee uit. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen in de Windows-store om hun applicatie een update te geven, al rolt Redmond de software gefaseerd uit. Wij kunnen de nieuwe versie bijvoorbeeld nog niet binnen halen.

Gerelateerd: Nieuwe Office-app voor Windows 10 binnenkort gratis beschikbaar