Remote desktop-applicatie van Microsoft lekt voor lancering

Microsoft werkt aan een eigen remote desktop-dienst voor Windows. De app is nu al officieus beschikbaar.

Microsoft wil alles en iedereen van overal toegang geven tot de volledige Windows-ervaring. Daarom werkt Redmond aan een eigen VDI-applicatie. Die heeft als hoofddoel om bedrijven te overtuigen Windows aan Azure toe te vertrouwen. De virtualisatie heeft volgens Microsoft als voordeel dat de IT-kosten dalen, de IT-omgeving schaalbaar is, en de desktopomgevingen altijd up to date zijn.

Microsoft hoopt vooral om Windows 7-klanten te overtuigen die de naderende deadline voor ene migratie naar Windows 10 niet dreigen te halen. Binnen minder dan een jaar loopt de ondersteuning voor Windows 7 immers helemaal af. Wie de virtuele toer op gaat, krijgt van Microsoft gratis extended support inbegrepen. Bovendien zullen bestaande softwarelicenties ook gelden via de Azure-cloud. Dat moet bedrijven de mogelijkheid geven om virtueel verder te werken in de vertrouwde omgeving terwijl de fysieke infrastructuur wordt overgezet naar Windows 10.

Twiteraar WalkingCat zette een link naar de preview van de applicatie online. Met de app en de dienst gaat Microsoft de concurrentie aan met gevestigde waarden zoals Citrix. Zeker het ondersteuningsaanbod heeft het potentieel veel klanten over de streep te trekken.

Gerelateerd: Microsoft virtualiseert Windows 7 en 10 op Azure