Chrome OS krijgt virtuele bureaubladen

‘Virtual desktops’ komen naar Chrome OS. Google werkt naarstig aan de functie, maar verklapt nog niet wanneer ze beschikbaar zal komen.

In navolging van intussen alle grote besturingssystemen krijgt ook Chrome OS binnenkort virtuele bureaubladen. Je zal extra desktops kunnen beheren via de overzichtsweergave. Verschillende desktops zijn een populaire functie van macOS, maar ook Windows en Linux bieden de mogelijkheid.

De functie is handig voor wie veel applicaties en vensters wil open zetten, maar het overzicht wil bewaren zonder de hele tijd door alle apps de roteren. Met virtuele desktops zet je applicaties in verschillende configuraties open op verschillende desktops, zodat je snel kan wisselen. Dat wisselen zal vermoedelijk zowel via sneltoetsen als met de muis kunnen.

Virtual Desks

Google zal zijn implementatie van de functionaliteit ‘Virtual Desks’ noemen. Intussen staat er al code online en lekte er al beeldmateriaal dat aangeeft hoe de functie ongeveer zal werken. Dat ontdekte 9to5Google.

Dat Google Chrome OS wil uitbreiden met de virtuele desktops, is niet nieuw. Eind vorig jaar liet productmanager Kan Liu al aan Androidpolice weten dat de functie in de stijgers stond. Liu wilde toen niet in detail gaan over een timing. De informatie die nu beschikbaar is, lijkt aan te tonen dat de uitrol niet meer heel veraf is.

Gerelateerd: Installeer binnenkort Linux-apps op Chrome OS via de zoekbalk