Chrome OS 72 wapent zich tegen kwaadaardige USB-sticks

Google heeft Chrome OS 72 van bètastatus naar algemene beschikbaarheid verhuisd. De nieuwe versie breidt de integratie van de Google Assistant verder uit en biedt betere USB-bescherming.

De native integratie van Google Assistant en Android 9 Pie werd in Chrome OS 71 geïntroduceerd op de Pixel Slate en breidt nu uit naar andere Chromebooks. De Assistant kan zowel via een zoekbalk als via spraak worden geraadpleegd.

Chrome OS 72 voegt daarnaast ook USBGuard toe, waarmee USB-poorten worden uitgeschakeld wanneer het toestel is vergrendeld. Dat beschermt tegen aanvallen via een kwaadaardige USB-stick (‘Rubber Ducky’) die zich als toetsenbord voordoet om commando’s uit te voeren terwijl de Chromebook in slaapstand is.

En verder

Andere toevoegingen zijn een betere touchscreenbediening van Chrome in tabletmodus, standaard picture-in-picture voor video’s in de browser en verbeteringen aan de Cast-functionaliteit. Ook werd de ‘Shill’-netwerkmanager in een sandbox geplaatst voor verhoogde bescherming.

De update naar Chrome OS 72 wordt de komende dagen automatisch naar compatibele Chromebooks uitgerold. Een volledig overzicht van nieuwe features vind je hier.

Gerelateerd: Chromebooks in België klaar voor exponentiële groei