Barracuda Networks neemt RMM-oplossing Avast over

Barracuda Networks en Avast hebben een overeenkomst bereikt waarin bepaalde activiteiten overgenomen worden en er nauwer samengewerkt wordt. De overname heeft betrekking op de Remote Monitoring Management (RMM) oplossing van Avast.

Barracuda wordt onder de nieuwe overeenkomst de hoofdverkoper van Avast Business CloudCare, Avast Management Console en Avast Antivirus Security-oplossingen. “Kleine en middelgrote bedrijven worden momenteel niet goed genoeg bediend door de markt, wat komt doordat securitysystemen meestal gericht zijn op de behoeften van grote ondernemingen”, aldus Kevin Chapman, algemeen manager van Avast Business. Avast heeft echter ook systemen ontwikkeld voor het MKB, zo laat Chapman weten.

Lange termijn

Niet alleen wordt Barracuda de hoofdverkoper van de drie securityoplossingen van Avast, ook neemt het de Managed Workplace-business van Avast over. Die RMM-dienst maakt beheer van systemen voor bedrijven eenvoudiger. Partners die Managed Workplace gebruiken en overstappen op Barracuda zullen profiteren van deze specifieke expertise en uitgebreide ondersteuningsmogelijkheden, terwijl Avast zijn endpoint security uitbreidt naar de Barracuda MSP-basis.

Vreemd is de focus van Avast en Barracuda op wat kleinere ondernemingen niet. Voorspeld wordt dat de totale schade veroorzaakt door cyberaanvallen tegen 2021 meer dan 6 biljoen dollar (5,25 biljoen euro) bedraagt. Er ligt dus veel potentieel om dit aan te pakken. “Onze band met Barracuda helpt ons onze securityfocus te behouden en vormt het begin van een belangrijke samenwerking op de lange termijn tussen onze twee organisaties”, aldus Chapman.

Avast-beveiligingsproducten

Avast Business biedt een reeks beveiligingsproducten aan. Die zijn ontwikkeld op basis van ’s werelds grootste netwerk voor detectie van dergelijke bedreigingen en worden aangedreven door meer dan 400 miljoen apparaten van over heel de wereld. Gezamenlijk blokkeren ze meer dan 50 miljoen bedreigingen per dag.

Het beveiligingsportfolio van Avast Business is vooral gericht op de beveiliging, het beheer en het volgen van de complete IT-netwerken van bedrijven wereldwijd. In totaal zijn er meer dan 700.000 klanten van Avast.