Barco stuurt deurwaarder naar concurrent tijdens ISE-beurs

Opvallend: tijdens de Integrated Systems Expo (ISE) in Amsterdam heeft Barco een deurwaarder gestuurd naar concurrent Clevertouch. Die laatste zou volgens Barco de octrooien schenden van het populaire ClickShare presentatiesysteem.

Het Britse Clevertouch heeft onder de noemer Clevershare een draadloos presentatiesysteem op de markt gebracht. De naam is opvallend gelijk aan ClickShare van Barco, maar er zouden ook technisch heel wat gelijkenissen zijn. Het West-Vlaamse bedrijf heeft daarom op ISE een flinke coup gepleegd.

Barco kreeg namelijk van een rechter in Nederland de toestemming om de handelswaar van Clevertouch in beslag te nemen volgens De Tijd. Het verworven materiaal mag later als bewijs worden gebruikt in een rechtszaak tegen Clevertouch.

ClickShare bestaat al sinds 2012 en zorgt ervoor dat een draadloze presentatie geven plug-and-play is. De techniek erachter omvat heel wat patenten. Barco is ervan overtuigd dat Clevertouch een aantal ervan heeft geschonden.

Barco wil met de inval een statement uitsturen dat het zijn octrooien zal blijven beschermen en namaak zal bestrijden. Het West-Vlaamse bedrijf benadrukt dat steeds meer distributeurs geen presentatiesystemen willen verkopen die hun patenten schenden.