Cegeka omarmt OutSystems voor low-code applicatieontwikkeling

Het Nederlandse OutSystems heeft met Cegeka een Belgische partner gevonden om hun low-code-platform in te zetten bij nieuwe projecten van klanten. Met OutSystems wil Cegeka software flexibiliteit, kwaliteit en korte time-to-market garanderen aan zijn klanten.

Cegeka hield de low-code al enige tijd in de gaten. Volgens Kurt van Looveren, Division Director Applications bij Cegeka, is er nu de maturiteit en stabiliteit om het bij hun klanten uit te rollen.

“De samenwerking met OutSystems stelt ons in staat om vanuit de applications-divisie onze klanten grondig te adviseren over de inzet van Low-Code om de organisatie wendbaarder te maken en een snellere go-to-market te realiseren.”

“Wij voeren grote projecten uit bij onze klanten op een agile werkwijze waarbij de business van meet af aan betrokken is. Het OutSystems-platform ondersteunt deze werkwijze en is daarom de juiste keuze voor ons.”

Michel VanCotthem, Country Lead BeLux bij OutSystems: “Het profiel van Cegeka sluit goed bij ons aan. Applicatiemodernisatie zit in het DNA van Cegeka. Door de implementatie van ons Low-Code platform helpen ze klanten sneller te innoveren en meer waarde te realiseren voor klanten.”

AI en ML

OutSystems heeft sinds kort een eigen onderzoekslab opgericht om met artificiële intelligentie (AI) en machine learning (ML) het maken van applicaties van hoge kwaliteit te versnellen. Het lab is een uitbreiding van al eerder gestarte onderzoeksprojecten op deze gebieden.

De leverancier van low-code toepassingen wil met het opgerichte onderzoeksplatform outsystems.ai het voor zijn eindgebruikers mogelijk gaan maken om met kunstmatige intelligentie en machine learning te voorspellen welke functionaliteiten ontwikkelaars aan hun te ontwikkelen applicaties willen toevoegen. Hierdoor moet het volgens OutSystems mogelijk worden dat eindgebruikers hun applicatie-ontwikkelproces met maar liefst een factor 100 kunnen versnellen.

Met de lancering van outsystems.ai wil het low-code bedrijf, naar eigen zeggen, nieuw en lopend onderzoek naar door kunstmatige intelligentie ondersteunde ontwikkelingsmethoden initiëren. Doel van dit onderzoek is een volgende grote stap zetten naar het verminderen van de complexiteit van ontwikkeling en het veranderen van bedrijfssoftware.

 

Gerelateerd: OutSystems zet meer in op kunstmatige intelligentie en machine learning