Microsoft lanceert tweede preview Visual Studio 2019

Een nieuwe preview voor Visual Studio 2019 is online beschikbaar. De update brengt verbeteringen en nieuwe functies met zich mee die een resultaat zijn van eerdere feedback door gebruikers.

Microsoft sleutelt naarstig verder aan Visual Studio 2019. De ontwikkelingsomgeving wordt aangepast en krijgt nieuwe functies mee, rekening houdend met feedback van gebruikers op de eerste preview die eind vorig jaar al gelanceerd werd.

De Core IDE krijgt er een automatische updatefunctionaliteit bij. Updates rollen voortaan op de achtergrond binnen wanneer een systeem niet in gebruik is. Zo kan je Visual Studio blijven gebruiken tot op het moment dat je systeem klaar is voor de installatie. Verder verbetert Microsoft de zoekfunctie. Je kan voortaan via het zoekvak in het startscherm zoeken naar templates volgens taal, platform en via tags. De update krijgt ook zoekfilters mee.

Onderaan wordt het dan weer eenvoudiger om in één oogopslag te zien hoeveel foutmeldingen en waarschuwingen er in een document zitten. Via een snelle klik kan je op zoek gaan naar de fouten.

Programmeer-omgevingen.

Voor C++-ontwikkelaars voorziet Microsoft onder andere een nieuwe versie van de MSV-compiler en enkele binaries die onder andere compatibiliteit met Visual Studio 2017 moeten verzekeren.  Voor de productiviteit voorziet Microsoft een verbeterde Template IntelliSense en enkele quick fixes voor zaken als ontbrekende puntkomma’s. Voor C# krijgt Visual Studio 2019 nog enkele nieuwe C#8.0-functies bovenop diegene die al in de eerste preview zaten.

Ook voor F#, .Net en Python zijn er nieuwigheden. Zo is er een preview van F# 4.6 beschikbaar, en krijgt .net nieuwe classificatiekleuren. Via de Python environments-toolbar laat Visual Studio je voortaan toe om snel te wisselen tussen verschillende interpreters. Samen aan code werken is voortaan eenvoudiger dankzij Visual Studio Live Share.

De preview is online te downloaden. Je kan de nieuwe versie uitproberen zonder dat je daarvoor je bestaande installatie van Visual Studio aan de kant hoeft te schuiven. De nieuwe versie vind je hier.

Gerelateerd: Microsoft lanceert Visual Studio 2019 Preview voor Windows en Mac