Epson lanceert nieuwe scanners voor snelle papierverwerking

Epson breidt zijn portfolio uit met twee nieuwe sheet-fed scanners. De WorkForce DS-970 en DS-870 zijn volgens de fabrikant de snelste in hun soort en geschikt voor omgevingen waar de druk hoog is, zoals de gezondheidszorg, juridische en financiële sector.

De scanners kennen een vastlegsnelheid van respectievelijk 85 of 65 pagina’s per minuut. De automatische documentinvoer heeft een hoge capaciteit van 100 vellen. Beide apparaten beschikken over een vernieuwd LCD-kleurenpaneel voor meer gebruiksgemak en diverse functies voor taakbeheer. De DS-970 kan tot 9.000 pagina’s per dag scannen. Voor de DS-870 zijn dat er 7.000. De gegevensoverdracht gebeurt via USB 3.

“Dankzij de geavanceerde functies voor taakverwerking, zoals de automatische invoermodus voor voortdurend scannen, een langzame modus voor nauwkeurig scannen van lastige media, een nieuwe functie voor het vaststellen van vuil die de gebruiker waarschuwt als een scan moeilijk leesbaar is en ultrasone detectie van dubbele invoer waarmee gegevensverlies wordt voorkomen, beschikken klanten over de gemoedsrust dat ze de klus keer op keer doelmatig kunnen klaren”, zegt Steve King, Market Development Manager bij Epson Europe.

Gebruikers hoeven zich bovendien geen zorgen te maken over variaties in documenten. Beide scanners bieden ondersteuning voor papier van 27 tot 413 gram per vierkante meter. Een speciale scanmodus voor lang papier laat een maximale lengte van 6.096 millimeter toe. Voor documenten die niet via de automatische documentinvoer kunnen worden gescand, kan je kiezen uit verschillende optionele flatbedoplossingen tot A3-formaat.

Het optionele netwerkinterfacepaneel laat toe om de DS-870 en DS-970 te delen tussen gebruikers en afdelingen. De apparaten worden geleverd met Document Capture Pro en de Espon-scansoftware, met verschillende functies om het scannen van documenten en het beheer en delen achteraf efficiënter te maken.

De WorkForce DS-870 en DS-970 zijn beschikbaar vanaf 1 februari 2019, voor respectievelijk 699 en 949 euro. Prijzen zijn exclusief btw.