Check Point lanceert hyperscale beveiligingsoplossing voor netwerken

Check Point lanceert Maestro, naar eigen zeggen de eerste hyperscale beveiligingsoplossing voor netwerken. In tandem worden nieuwe “ultraschaalbare” beveiligingsgateways in de 6000-serie gelanceerd.

Volgens de securityspecialist geven de nieuwe gateway-toestellen volledige bescherming tegen moderne cyberaanvallen, terwijl Maestro zorgt voor een ongeziene schaalbaarheid tot hyperscalecapaciteit.

“Check Point Maestro breidt de Gen V-beveiligingsmogelijkheden van onze Infinity-architectuur uit naar hyperscale-omgevingen. Het zorgt ervoor dat organisaties voortaan hun dynamische, evoluerende omgevingen onbeperkt kunnen beveiligen. Het principe achter Maestro is erg simpel: het stelt organisaties in staat om op basis van hun huidige beveiligingsvoorzieningen, hoe bescheiden ook, hun beveiliging bijna onbeperkt te schalen naargelang de veranderende behoeften van het bedrijf”, zegt Itai Greenberg, onderdirecteur product management bij Check Point.

Hyperscale

Organisaties kunnen hun bestaande Check Point-beveiligingsgateways vrij eenvoudig uitbreiden, op eenzelfde manier als nieuwe servers en computingbronnen worden opgezet in public clouds. De nieuwe Maestro-oplossing zou het mogelijk maken om binnen enkele minuten een enkele gateway uit te breiden tot de capaciteit en prestaties van 52 gateways. “Deze haast onbeperkte schaalbaarheid stelt organisaties in staat om hoge 5G-datasnelheden en ultrakorte latentie te ondersteunen, en zelfs de grootste, middelenopslorpende omgevingen te beveiligen”, klinkt het in een persbericht.

De nieuwe gateway 6500 levert onder meer 20 Gbps pure firewallbandbreedte en 3,4 Gbps uitgaande bedreigingsbescherming. De 6800 is dan weer goed voor 42 Gbps pure firewallbandbreedte en 9 Gbps uitgaande bedreigingsbescherming. Beide modellen ondersteunen connectiviteit tot 40 GbE ondersteunen en zijn voorzien van SSD- en Dual SSD-opslagmogelijkheden in een 1U-frame.

Snelle evoluties

“De aard van bedreigingen evolueert tegenwoordig snel. Daarom moeten bedrijven een beroep doen op flexibele cyberbeveiligingsplatformen die meteen kunnen worden geschaald,” zegt Jon Oltsik, Senior Principal Analyst bij Enterprise Strategy Group (ESG). “De oplossingen van Check Point blijven mee evolueren met het hedendaagse bedreigingslandschap en voldoen op die manier aan de behoeften van ondernemingen, met mogelijkheden die zerodayattacks bestrijden en tegelijk een minimale verstoring van de dagelijkse bedrijfswerking garanderen.”

Maestro is beschikbaar vanaf 1 februari 2019. De nieuwe beveiligingsgateways uit de 6000-serie zijn meteen beschikbaar.

Gerelateerd: Cloud, mobile en zero day: de drie belangrijkste securitypijlers