Google breidt zakelijk Android-programma uit met aanbevolen EMM-systemen

Google breidt zijn zakelijk Android-programma ‘Android Enterprise Recommended’ (AER) uit met de toevoeging van aanbevolen Enterprise Mobility Management (EMM)-providers. Daarbij belicht het de EMM-systemen die het meest geschikt zijn voor het beheer en de uitrol van Android-toestellen in het bedrijf.

Enterprise Mobility Management is de verzamelterm voor alle processen die bedrijven gebruiken om de mobiele toestellen en apps van hun werknemers vanop afstand te beheren. EMM is essentieel in grote bedrijven om te garanderen dat elke werknemer de nodige applicaties, toestemmingen en security-updates op zijn telefoon heeft.

Google laat al langer toe om Android in een EMM-systeem te integreren, zodat je toegang krijgt tot ‘beheerde’ versies van de Google-diensten. Zo is er bijvoorbeeld een beheerde versie van Google Play. Die laat IT-beheerders toe om te bepalen welke apps kunnen worden geïnstalleerd, licenties te kopen en apps over toestellen binnen het bedrijf uit te rollen. Als onderdeel van het AER-programma gaat het voortaan ook specifieke EMM-systemen aanbevelen.

Criteria

Momenteel bestaat het lijstje uit oplossingen van Microsoft, BlackBerry, IBM, SoftBank, VMware, SOTI, I3 Systems en – natuurlijk – Google Cloud. Al deze bedrijven hebben reeds AER-gevalideerde producten op de markt of lanceren deze in de loop van 2019. Google werpt een aantal criteria op voor goedkeuring, waaronder “ervaring met verschillende Android Enterprise-implementatietypes”, “geavanceerde security- en beheerfuncties”, en een “consistente deployment-ervaring”.

“Met dit programma erkennen we partners die de meest uitgebreide technische oplossingen bieden en goed geïnformeerde teams hebben die zich richten op moderne Android-beveiliging en -beheer”, besluit Will Ro van het Android Enterprise-team in een blogpost.