Red Had lanceert nieuwe versie Red Hat Ansible Tower

Red Hat heeft een nieuwe versie 3.4 van Red Hat Ansible Tower uitgebracht. Het betreft een enterprise framework voor het automatiseren van IT-processen, inclusief infrastructuur, netwerken, cloud en beveiliging. Ansible Tower biedt workflowverbeteringen aan op het gebied van nested workflows en workflow convergence. 

Volgens de leverancier van opensource-oplossingen zijn de verbetering gedaan om het beheer van complexe hybride cloudinfrastructuren te vereenvoudigen. Red Hat beweert dat gebruikers nu één master workflow kunnen definiëren, die verschillende IT-gebieden verbindt. Verder is de nieuwe versie ontworpen voor het beheren van een hybride infrastructuur, zonder de beperkingen van specifieke technologiesilo’s.

‘Automation center of excellence’

Dat zou een uitkomst bieden voor bedrijven waar sprake is van gescheiden IT-teams, die on-premises IT en clouddiensten beheren en daarvoor gebruik maken van hun eigen reeks Ansible Playbooks. Om nu de voordelen van automatisering in een gedistribueerde infrastructuur te maximaliseren, kunnen deze bedrijven volgens Red Hat een ‘automation center of excellence’ oprichten,. Eén die verder gaat dan enkel het invoeren van automatisering. Dit center moet bijdragen aan end-to-end automatisering in de gehele organisatie, door gemeenschappelijke oplossingen te bieden en goedgekeurde strategieën voor het invoeren van automatisering in nieuwe IT-gebieden.

“We zien dat bedrijven ‘automation centers of excellence’ willen bouwen om automatisering te versnellen in een bredere reeks domeinen, waaronder servers, netwerk en opslagsystemen. Met de nieuwe functies in Red Hat Ansible Tower 3.4 kunnen organisaties de grootte en reikwijdte van hun automatiseringsactiviteiten uitbreiden en hebben ze meer controle en zichtbaarheid”, aldus Joe Fitzgerald, vice president, Management, Red Hat.

Workflowverbeteringen

Beheerders zouden hun workflows in hun gehele IT-infrastructuur kunnen orkestreren met het beheerportfolio van Red Hat, inclusief Red Hat Satellite voor het beheer van Red Hat Enterprise Linux. Naast ook Red Hat CloudForms voor de in Asible Tower geïntegreerde bare metal, virtuele machines en private cloudoperaties. De naar eigen zeggen belangrijkste workflowverbeteringen in Red Hat Ansible Tower 3 liggen op het gebied van nested workflows, workflow convergence, ‘workflow always job templates’ en workflow-niveau inventaris.

Maar ook zou de schaalbaarheid aanzienlijk zijn verbeterd. Gebruikers kunnen nu met het zogeheten ‘job slicing’ een enkele grote taak uitvoeren, die ontworpen is voor duizenden machines. Deze kan vervolgens weer worden opgesplitst in een aantal kleinere taken voor distributie in een Tower-clusteromgeving. Opdrachten kunnen hierdoor betrouwbaarder uitgevoerd worden en sneller voltooid. Dat stelt gebruikers in staat hun automatisering beter op te schalen.

Beveiliging

In de nieuwste versie is ook de beveiliging onder handen genomen. Red Hat Ansible Tower kan volgens het bedrijf nu Red Hat Enterprise Linux in de zogeheten FIPS-compatibele modus draaien. Federal Information Processing Standard (FIPS 140-2) security certification van de National Institute of Standards and Technology (NIST) is een beveiligingsstandaard die de eisen voor cryptografische modules vastlegt. Dat is inclusief hardware- en softwarecomponenten om zo gebruikt te kunnen worden in een beveiligingssysteem voor het beschermen van gevoelige, niet-geclassificeerde informatie.

Organisaties kunnen volgens Red Hat nu voldoen aan het noodzakelijk informatiebeveiligingsbeleid, zonder hun behoefte aan innovatieve, flexibele softwareoplossingen op te offeren. Dit doordat Red Hat Ansible Tower in de Red Hat Enterprise Linux FIPS-compatibele modus gebruikt kan worden.

 

Gerelateerd: IBM koopt Red Hat voor 34 miljard dollar in grootste softwaredeal ooit