Microsoft Teams voegt meer tools toe voor first-line medewerkers

Microsoft richt zijn pijlen steeds meer op de first-line medewerkers als nieuw, onaangeroerd publiek. Een aantal nieuwe toevoegingen aan chatapplicatie Teams zijn in de eerste plaats op deze mobiele werkers gericht.

First-line medewerkers zijn mensen die service- of taakgerelateerde jobs uitvoeren in sectoren als retail, horeca, reizen en productie. Ze zijn in veel gevallen het eerste aanspreekpunt voor klanten en zijn veelal erg mobiel. Dit in tegenstelling tot de klassieke informatiewerker die zijn werk aan een bureau uitvoert.

Microsoft ziet heel wat potentieel in deze first-line medewerkers als nieuwe markt voor zijn producten. Nadat het zijn chatapplicatie Teams afgelopen herfst al uitbreidde met enkele functies specifiek gericht op mobiele apparaten, vult het die nu nog verder aan.

Zo wordt de mogelijkheid toegevoegd om je locatie te delen en laat de ingebouwde camerafunctie toe om snel vanuit de apps foto’s te maken en door te sturen. De camera kan onder meer documenten herkennen en bijsnijden om de leesbaarheid te verbeteren. De foto’s worden veilig in Teams bewaard in plaats van lokaal op het toestel. Hetzelfde geldt voor het opnemen en doorsturen van audioberichten.

Microsoft Teams Praise

Lofbetuiging

First-line medewerkers spelen een belangrijke rol in de vertegenwoordiging van het bedrijf naar buiten toe. Tegelijk is het volgens Microsoft een deel van het personeelsbestand met het grootste verloop. Om werknemers te motiveren en hun goed werk te erkennen, krijgt Teams een ‘Praise’-functie. Daarmee kan je in de chatapp je erkenning tonen via badges die voor het hele team zichtbaar zijn.

Microsoft voegt tot slot de mogelijkheid toe om de Graph API voor Shifts te gebruiken. Dat is de nieuwe planningstool in Teams, die vorig jaar tijdens Microsofts Ignite-conferentie werd gelanceerd. De update laat toe om Shifts te integreren met andere tools voor planning en beheer van het werkbestand. De Graph API voor Shifts gaat in het eerste kwartaal van 2019 in publieke preview.