Asus zet in op Chrome OS en educatie met nieuwe tablet

Asus zet volop in op de educatieve markt met zijn hernieuwde Chrome OS-line-up.

Asus lanceert voor het eerste een tablet met Chrome OS. Het toestel is voorzien van een stevige rubberen behuizing en getemperd glas, en moet zo sterk genoeg zijn om misbruik door scholieren te weerstaan. De tablet is immers gericht op de educatieve sector en krijgt 4 GB RAM en 32 GB opslag mee. Een OP1-cpu, gebouwd door Rockchip en gebaseerd op ARM-designs, drijft het geheel aan. De Chromebook Tablet CT100, zoals het ding door het leven gaat, heeft een schermdiagonaal van 9,7 inch.

Asus zet stevig in op scholen en gooit daar zeker in het buitenland hoge ogen mee. Een rondvraag van Techzine toont aan dat België nog wat achter loopt wat betreft het omarmen van het OS, maar alles wijst er op dat ook onze onderwijssector aan de vooravond van een ware Chromebook-explosie staat. Dat Asus een dergelijke markt op zoveel mogelijk manieren probeert te bespelen, is dan ook niet verwonderlijk.

Naast de splinternieuwe Chrome OS-tablet verfrist Asus ook zijn Chromebook Flip C214. Die krijgt voortaan een betere plaatsing van de camera, onder de motorkap zit gelijkaardige hardware, al klinkt de Intel Celeron N4000 misschien iets vertrouwder in de oren. De Chromebook C202 en C403, eveneens gericht op scholen, worden ook geüpdatet.

Gerelateerd: Lees al het nieuws vanop de Consumer Electronics Show