Google Chrome gaat donkere modus Windows 10 ondersteunen

Google voegt ondersteuning voor de donkere modus van Windows 10 toe aan zijn Chrome-browser. Het thema activeert automatisch wanneer een gebruiker de donkere modus inschakelt in het Windows-instellingenmenu.

Daarmee heeft Chrome binnenkort een streepje voor op Firefox en Microsofts eigen Edge-browser. Beide browsers bieden ook een donker thema, maar dat moet handmatig worden ingeschakeld.

Het Chrome-team voegde eerder al de ondersteuning toe voor de donkere modus van macOS Mojave, dat enkele maanden geleden werd geïntroduceerd. Windows 10 heeft al een donkere modus sinds 2016, maar dat bleek tot nu toe nog geen prioriteit voor de Chrome-ontwikkelaars.

Nochtans is het donker thema al geruime tijd een populair verzoek bij gebruikers, zo gaf Peter Kasting van het Chrome-team in mei vorig jaar al toe in een Chromium-bugrapport:

 

“Met Windows 10 kunnen gebruiker hun apps instellen op ‘licht’ of ‘donker’. Chrome moet dit respecteren.

De meest voor de hand liggende hack is om het standaard incognitokleurenschema te gebruiken in de normale modus (evenals in incognito) als het systeem zich in de donkere modus bevindt. Op de lange termijn zouden we misschien een beter antwoord moeten hebben.

Dit is al een tijd een populair extern verzoek.”

 

In een recente reactie op Reddit geeft Kasting aan dat gebruikers een donker thema kunnen gebruiken in afwachting tot native ondersteuning voor de donkere modus in Windows 10 is geïmplementeerd.

Het is nog niet bekend wanneer de ondersteuning aan de Chrome-browser wordt toegevoegd.

Gerelateerd: Google ontkent dat het Microsoft Edge heeft benadeeld tegenover Chrome