Microsoft breidt ‘MyAnalytics’-dashboard uit naar alle Office 365-gebruikers

Microsoft heeft MyAnalytics beschikbaar gesteld voor alle Office 365-gebruikers. Ook Microsoft 365 Enterprise- en Business-gebruikers met Exchange Online kunnen voortaan gebruik maken van het gepersonaliseerde dashboard.

De softwarereus lanceerde MyAnalytics in oktober 2016 met als doel gebruikers te behoeden voor een burn-out. Het gepersonaliseerde dashboard geeft een overzicht van het aantal uren dat de gebruiker heeft besteed aan onder meer vergaderingen, e-mail en overwerk. Naast dat de tool ook suggesties doet voor het verminderen van onproductieve vergadertijden en andere geplande werkzaamheden.

MyAnalytics maakt ook gebruik van artificiële intelligentie voor onder meer het analyseren van e-mails en het automatisch aanmaken van to-do’s. Dit gebaseerd op gemaakte afspraken, zoals vermeld in e-mailberichten.

De softwarereus wil naar eigen zeggen met MyAnalytics werkdagen ‘evenwichtig en belonend maken’. In deze wil de softwarereus de beschikbaarheid van het gepersonaliseerd dashboard dan ook uitbreiden naar miljoenen extra klanten.

Verhogen productiviteit

Microsoft heeft in recente jaren heel wat slimme functies aan Outlook toegevoegd, die naar eigen zeggen de productiviteit van gebruikers verhogen met behulp van artificiële intelligentie. Iets dat ook geldt voor MyAnalytics voor Office 365, zoals te zien in onderstaande video.