Samsung is gestart met Europese uitrol Android Pie op Galaxy S9

Samsung is sinds kort gestart met de uitrol van Android Pie naar Galaxy S9-toestellen in Europa. De update introduceert daarnaast ook One UI, de nieuwe grafische schil van de fabrikant.

Volgens SamMobile is de uitrol in Duitsland gestart, maar ook gebruikers in andere landen – waaronder Nederland – maakten reeds melding van de update. Samsung had eerder laten weten dat het de update in januari klaar zou hebben.

Het is voor Samsung de snelste uitrol van een nieuwe grote Android-update ooit, al heeft het nog altijd ruim vier maanden geduurd. Het duurde evenwel zeven maanden om Android Oreo naar de Galaxy S8 te brengen en vijf maanden voor Nougat op de S7.

Trage verspreiding

Android 9 Pie is sinds begin augustus beschikbaar en draait ondertussen al op toestellen van Nokia, OnePlus en HTC, naast de Pixel-hardware van Google zelf. Ondanks inspanningen van Google met Project Treble, blijven fabrikanten traag met updaten.

Android Pie dook in oktober nog altijd niet op in Googles distributiecijfers, wat betekent dat minder dan 0,1 procent van de Android-toestellen op de nieuwste versie draait. Met een aandeel van 28,2 procent is Nougat de populairste versie, gevolgd door Oreo met 21,5 procent. Android Marshmallow vervolledigt de top drie met 21,3 procent.

Gerelateerd: Android 9 Pie: de beste nieuwe functies op een rij