Orange maakt VoLTE-bellen via 4G beschikbaar voor iPhone

Orange kondigt via Twitter aan dat klanten met een iPhone binnenkort van ‘Voice over LTE’ (VoLTE) gebruik kunnen maken. De functionaliteit werd deze zomer al aangekondigd, maar het was nog wachten op een software-update van Apple.

“De komende weken zullen meer dan 450.000 klanten met een iOS-apparaat een pop-upmelding krijgen om de dienst waarmee ze via het 4G-netwerk kunnen bellen, te activeren”, klinkt het in de tweet.

De ondersteuning voor VoLTE werd deze zomer reeds door Orange gelanceerd, samen met een gelijkaardige ondersteuning voor ‘Voice over Wifi’ (VoWifi). Beide technologieën zorgen voor een betere geluidskwaliteit en laten toe om verder te surfen terwijl je aan het bellen bent. Hoewel telefoontjes respectievelijk via het 4G- of wifi-netwerk verlopen, worden ze als klassieke oproepen gefactureerd.

De technologie vereist zowel een aanpassing aan de kant van de operator als aan de kant van de smartphone. Orange-klanten met een iPhone konden wel onmiddellijk bellen via wifi, maar voor bellen via 4G was het nog wachten op een update van Apple. Dat zou nu zijn gebeurd, zo laat de woordvoerster van Orange aan onze redactie weten.

Beschikbaarheid

In principe moeten alle Orange-klanten met een iPhone (iOS 12.1 of hoger) binnenkort van de functie kunnen genieten, op voorwaarde dat ze over een geschikt postpaid-abonnement beschikken. Een lijst met compatibele toestellen (iOS en Android) en abonnementen voor VoLTE en VoWifi vind je hier.

Proximus biedt al sinds 2016 de mogelijkheid om te bellen via 4G. Eerder dit jaar kondigde ook Telenet aan dat het bellen via 4G en wifi gefaseerd uitrolt.

Gerelateerd: Orange lanceert bellen via wifi: alle details uitgelegd