Techzine in 2018: alle cijfers op een rij

Techzine heeft in België zijn start niet gemist en daar zijn we fier op. Sinds de lancering in april timmerden we maand na maand verder aan de groei van deze website. Met het eindejaar in zicht blikken we terug op het afgelopen jaar en delen we graag enkele vooruitzichten voor 2019.

Waar staan we na acht maanden Techzine.be? Als we heel eerlijk zijn, verder dan we zelf konden dromen. Onze focus op zakelijk IT-nieuws dat er toe doet in combinatie met verdieping in trends, producten en ontwikkelingen, werpt zijn vruchten af.

Omdat we daarbij de technische details niet schuwen, hebben we een duidelijke identiteit die ons onderscheidt van de concurrentie. Op een klein jaar tijd hebben we dan ook onze plaats in de Belgische IT-verslaggeving verdiend en tekenden we present op tal van nationale en internationale events.

Groei

Dat onze formule wordt gesmaakt, zien we onmiskenbaar terug in onze bezoekcijfers. Die nemen elke maand gestaag toe. Na een soft launch in februari gingen we in april officieel van start. Sindsdien kwam er al een extra vaste redacteur bij om het team te versterken en zijn onze cijfers meer dan verdubbeld.

In mei zagen we al meteen een sprong naar bijna 20.000 bezoekers en 50.000 paginaweergaven. De hype rond de GDPR legde ons duidelijk geen windeieren. Onze berichtgeving hierover was bijzonder populair. Het GDPR-effect was weliswaar van korte duur, maar na een kleine terugval in de zomer schoten we vanaf september weer als een raket omhoog.

techzine cijfers 2018

Vandaag bereiken we maandelijks zo’n 35.000 unieke bezoekers, die samen bijna 85.000 pagina’s bekijken. Bovendien gaat het niet om vluchtige bezoekjes. De gemiddelde bezoeker leest twee artikelen per bezoek en spendeert meer dan twee minuten op elke pagina. Voor ons een duidelijke bevestiging dat we de goede richting uitgaan.

Een bloemlezing van enkele van onze populairste stukken van de voorbije maanden illustreert goed welk soort verdiepende artikelen lezers bij ons kunnen vinden en waarderen. Het afgelopen jaar gaven we duiding bij evoluties in software en hardware, legden technische begrippen als Kubernetes, ultra vectoring en edge computing glashelder uit, en spraken met heel wat interessante figuren uit de industrie.

Daarnaast houden we ook de vinger aan de pols met onze nieuwsberichtgeving. Eén keer wisten we zelfs nationaal nieuws te breken, toen we als eerste het datalek bij telecomprovider Orange naar buiten brachten. Verwacht je in 2019 aan meer van dat soort nieuws en vooral ook aan meer duiding.

2019

Om dat te realiseren, breiden we vanaf januari uit met een extra vast redactielid. Wie ons komt versterken, houden we nog even voor onszelf, maar verwacht je snel aan meer informatie. We trokken alvast naar een nieuwe redactieruimte, met het oog op verdere uitbreiding.

De uitbreiding zal ons ook toelaten om meer energie te steken in het uitbouwen van onze nieuwsbrieven en aanwezigheid op sociale media. Volg ons zeker op Facebook, LinkedIn of Twitter om rechtstreeks met ons in contact te staan en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het IT-landschap.

Na een geslaagd 2018, kijken wij uit naar een even succesvol 2019. Fijne feestdagen en tot volgend jaar!

 

Ontvang alle achtergrondverhalen en het laatste IT-nieuws.
Waarop wil je graag een GRATIS abonnement? *