Cisco koopt optische chipspecialist Luxtera voor 660 miljoen dollar

Cisco heeft in een persbericht laten weten dat het Luxtera heeft gekocht voor 660 miljoen dollar. Hiermee haalt de netwerkgigant een chipspecialist in huis die optische chipontwerpen kan versnellen.

Cisco wil de overname afronden in zijn derde fiscale kwartaal, ergens tussen 27 januari en 27 april 2019. Het gaat de technologie en intellectuele eigendommen van Luxtera integreren in zijn enterprise, data center en service provider portfolio.

De deal, goed voor 660 miljoen dollar, zal de positie van Cisco versterken binnen 100 GbE / 400 GbE technologieën. Het biedt ook upgrademogelijkheden voor de huidige installed base. De netwerkgigant zal zijn portfolio uitbreiden en Luxtera gebruiken om binnen Internet of Things (IoT), cloud en mobiel (bv. 5G) verder te groeien.

The Machine

Luxtera heeft in het verleden belangrijke stappen gezet om chips te maken die optische connecties gebruikt in plaats van klassieke electrische connecties. Traditionele architecturen zijn modulair en communiceren met elkaar via een specifieke interface. Met optische chips kan iedereen met alles communiceren, tegelijk. Dit zou de System-on-Chip (SoC) architectuur die we vandaag kennen drastisch kunnen omgooien.

HPE is vandaag ook met optische acceleratoren bezig met zijn ‘The Machine’-project. Hier maakt het gebruik van memory-driven computing en biedt het een blik op de toekomst.

Luxtera valt onder de Cisco optics-divisie en rapporteert rechtstreeks aan David Goeckeler, General Manager van de netwerk- en securityunit.

 

Gerelateerd: Opzij CPU: waarom de computer van morgen om geheugen draait