Google lost stabiele versie Chrome OS 71

Google heeft een stabiele versie van Chrome OS 71 beschikbaar gemaakt voor het grote publiek. Gebruikers mogen de update in de komende dagen op hun systeem verwachten.

Naast enkele bugfixes en security-updates, introduceert deze nieuwe versie ook een aantal nieuwe functies voor Google besturingssysteem. Vier nieuwe functies zijn in eerste instantie alleen voor de Pixel Slate beschikbaar en waren dat eigenlijk al, gezien de Pixel Slate uit de doos op Chrome OS 71 draait.

Pie & Assistant

Zo biedt de Chrome OS-tablet als eerste ondersteuning voor Android 9.0 Pie en is de Google Assistant native geïntegreerd in het besturingssysteem. Dat laatste betekent dat je niet noodzakelijk de Play Store moet activeren op de Pixel Slate om de spraakassistent te kunnen gebruiken. Verder maken vingerafdrukherkenning en portretmodus in de camera deel uit van Chrome 71 op de Pixel Slate.

Zowel Android Pie als de native Google Assistant zullen op termijn ook naar andere Chromebooks worden uitgerold.

En verder

Chrome OS 71 introduceert verder nog de volgende nieuwigheden:

  • Vernieuwde interface voor de camera-app
  • Vingerafdruk en PIN-inschrijving in Out of Box Experience
  • Automatisch aanvullen in Launcher-zoekopdracht
  • Aangepaste top-UI in Chrome-browser op basis van scrollen
  • Uniforme set-up om verbinding te maken met een Android-telefoon
  • Nieuwe functies voor gezinnen, inclusief app-beheer en schermtijdlimieten
  • Mogelijkheid om halfvolle pagina’s in Launcher te maken voor aanpassingen

Hoewel de belangrijkste functies in eerste instantie alleen voor de Pixel Slate beschikbaar zijn, zorgt Chrome OS 71 over de hele lijn voor een consistentere gebruikservaring, ongeacht de vormfactor. Of het nu een tablet, 2-in-1 of klassieke clamshell gebruikt.