Trello lijft Butler in voor automatisering projectbeheer

Trello, leverancier van de gelijknamige applicatie voor projectmanagement, heeft Butler overgenomen. Volgens het bedrijf gaat Butler de besturing van Trello-boards automatiseren met nieuwe regels, commando’s en aangepaste knoppen, aldus Michael Pryor, oprichter en CEO van Trello.

Volgens de CEO krijgen Trello-gebruikers door de overname de mogelijkheid om slimmer en sneller te werken door de kracht van werkplekautomatisering naar hun Trello-boards te brengen.

“De afgelopen jaren hebben teams ontdekt dat ze door processen op Trello-boards te automatiseren met de Butler Power-Up meer tijd aan belangrijke taken kunnen besteden en productiever kunnen zijn. Butler helpt teams bedrijfsregels en -processen te codificeren en iets te doen dat tien stappen kan kosten om het te bereiken en te automatiseren in één klik”, schrijft de CEO van het in 2017 door Atlassian overgenomen Trello in een blogpost.

Onderdeel van de 425 miljoen dollar kostende aankoop was dat de leverancier van de projectmanagement-applicatie quasi-onafhankelijk zou blijven functioneren als onderdeel van de Atlassian-familie. Oscar Triscon, ontwikkelaar van Butler, wordt aan het Trello-team toegevoegd.

‘Butler for Trello’

Butler wordt, nadat de integratie van Trello voltooid is, onder de naam ‘Butler for Trello’ beschikbaar gesteld voor alle gebruikers, dus ook voor bedrijven en enterpriseklanten. Zij krijgen dan naar eigen zeggen een scala van nieuwe opties aangeboden, zoals de mogelijkheid regels te maken, periodieke opdrachten in te plannen, lijsten te sorteren op vervaldatum, tijd, tijd in lijst, stemmen, labels en kaarten te maken, kopiëren, verplaatsen en archiveren. Verder worden de Trello-functies aanpasbaar, komen er automatische gebruiksanalyses en worden er aanbevelingen gedaan om tijd te besparen.

Pryor: “Efficiënter werken is een noodzakelijke vaardigheid geworden met de constante vraag naar tijd op de moderne werkplek. Dat is waar Trello om de hoek komt kijken en daarom investeren we in het naar iedereen brengen van de kracht van automatisering. Butler is Trello’s eerste stap op deze weg, waardoor elke gebruiker stukken van hun Trello-workflow kan automatiseren om tijd te besparen, georganiseerd te blijven en meer gedaan te krijgen.”

Automatisering werkplek

Volgens nieuwssite SDTimes zijn voordelen voor de werkplek, die bijvoorbeeld persoonlijke assistenten als Alexa en Siri of tools als iOS Shortcuts en Zapier bieden, traditioneel gereserveerd voor technische mensen. Zij zijn tenslotte degenen die dagelijks bezig zijn met automatiseringsprocessen en het schrijven van codes. De overname van Butler door Trello kan dan ook worden gezien als een logische stap om de werkplek ook voor gebruikers net zo slim en gebruiksvriendelijk te maken, gezien de oplossing zou beschikken over eigen automatiseringsmogelijkheden. Door het instellen van slechts één knop zouden acties automatisch uitgevoerd kunnen worden.

Gerelateerd:  Atlassian stoot videoconferenceplatform Jitsi af