Microsoft lost talrijke Windows 10-bugs op met nieuwe update

Gisteren zag update KB4469342 het levenslicht met een heleboel oplossingen voor bekende problemen gerelateerd aan de Windows 10 October 2018 Update. Een kritieke fout op hun eigen Surface Book 2 na een update hebben ze nog niet opgelost. Microsoft vraagt om de update daar te verwijderen.

Windows 10 October 2018 Update is regelmatig gepatcht om alle bugs plat te trappen. Initieel moest Microsoft bij de uitrol begin oktober de update tijdelijk weer in te trekken. Verschillende gebruikers werden geconfronteerd met verdwenen persoonlijke bestanden na het uitvoeren van de update.

Microsoft loste het probleem op, beloofde de verloren bestanden weer te herstellen en voelde zich na een maand testen zeker genoeg om de update opnieuw uit te rollen. Dat al zo snel nieuwe bugs optreden is op zich niet onbegrijpelijk vanwege de grote complexiteit en de vele bewegende delen waaruit een besturingssysteem is opgebouwd.

Talrijke bugs

Patch KB4469342 lost het vervelende probleem op voor gebruikers die de connectie telkens verloren met een netwerklocatie. Verder reset de helderheidsinstelling voor laptops niet langer naar 50 procent wanneer de laptop wordt herstart. Bluetooth headsets verliezen ook niet meer de audioconnectie en multi-monitor configuraties zouden beter moeten werken.

Bedrijven zullen ook blij zijn dat een bekende Intune-bug werd aangepakt. Die markeerde tot de huidige patch een toestel als niet-compliant door een firewall die de status ‘poor’ terugkoppelde. Hierdoor verloor het apparaat toegang tot zakelijke diensten zoals e-mail.

Nog niet alle problemen zijn aangepakt. Er is nog altijd de defecte zoekbalk in Windows Media Player en video kijken in Edge vraagt een Nvidia-update voor een betere ervaring.

Surface Book 2

Opvallend is dat er ook een probleem is voor Surface Book 2-gebruikers die nog op de Windows 10 April 2018 Update zitten. Patch KB4467682 van vorige week zorgt volgens The Register voor heel wat Blue Screen of Death-problemen. Microsoft adviseert om de laatste update te verwijderen en te wachten op de volgende veiligheidsupdate.

Wie nog liever de Windows 10 October 2018 Update uitstelt, heeft een Windows 10 Pro- of Enterprise-versie nodig. Hoe je de update op die versies uitstelt, kan je in onze gids lezen.

 

Gerelateerd: Windows 10 October 2018 Update: 6 functies om meteen te proberen