Apple herstelt camerafunctie Facetime met update iOS 12.1.1

Apple heeft de nieuwe iOS 12.1.1 vrijgegeven voor iPhone-, iPad- en iPod-gebruikers. De update bevat volgens de computergigant naast meerdere functie-verbeteringen, ook over een reeks bug-fixes. 

Zo bericht ZDnet onder meer over de knop op de FaceTime-app, waarmee gebruikers tijdens een gesprek kunnen schakelen tussen de camera’s aan de voor- en achterzijde van het apparaat. Deze zou weer zijn teruggeplaatst op het hoofdscherm. Een functie die bij de voorgaande versie iOS 12 tot groot ongenoegen van veel gebruikers was verplaatst.

eSIM

Verder is er extra ondersteuning toegevoegd voor de iPhone XS, XS Max, is de functie van digitale dual eSIM op de iPhone XR, XS  en XS Max voor het gebruik van meerdere providers uitgebreid en kunnen notificatie berichten op de iPhone XR met de nieuwe haptic tough-techniek worden bekeken.

Deze techniek simuleert de drukgevoeligheid van een 3D-touch scherm en zorgt voor een voelbare trilling van de Taptic Engine, zodra je een knop ingedrukt houdt.

Ook de update voor de Apple Watch, versie watchOS 5.1.2, laat volgens de nieuwssite niet lang meer op zich wachten. Volgens geruchten zou de ECG-app aan de Apple Watch Series 4 zijn toegevoegd, aangezien Apple zelf in september aankondigde deze optie beschikbaar te stellen voor toekomstige updates.

 

Gerelateerd:  Belgische providers nog niet klaar voor dualsim in iPhone XS