Telenet biedt tot drie keer meer data bij Wigo-abonnementen

Telenet breidt al zijn Wigo-abonnementen uit met hogere mobiele datavolumes. Daarmee stelt het zijn aanbod naar eigen zeggen bij aan het stijgende dataverbruik. De prijzen blijven ongewijzigd.

De Mechelse operator ziet het mobiele dataverbruik van zijn klanten elk jaar met 60 procent toenemen. Waar Wigo-klanten twee jaar geleden nog gemiddeld maandelijks 700 MB per simkaart verbruikten, was dat vorig jaar 1 GB en vandaag 1,5 GB. Sommige klanten verbruiken binnen hun Wigo-abonnement maandelijks meer dan 40 GB, zo klinkt het bij Telenet.

Daarom worden alle mobiele datalimieten van Wigo verhoogd. Wigo is de abonnementsformule van Telenet waarbij de vaste diensten (digitale tv, internet en telefonie) worden gecombineerd met tot vijf simkaarten die een mobiele datapot delen.

“Dit is de derde keer op twee jaar tijd dat we een stevige verhoging doen, zodat klanten de knop kunnen omdraaien en niet meer tellen, maar zorgeloos surfen”, zegt Jeroen Bronselaer, Senior Vice President Residential Marketing bij Telenet.

2 tot 3 keer meer

Afhankelijk van het abonnement gaat het over een verdubbeling of verdrievoudiging van die datapot:

  • Wigo 95 euro (1 simkaart): 2 GB wordt 4 GB
  • Wigo 103 euro (tot 2 simkaarten): 3 GB wordt 9 GB
  • Wigo 124 euro (tot 5 simkaarten): 10 GB wordt 25 GB
  • Wigo 145 euro (tot 5 simkaarten): 20 GB wordt 40 GB
  • Wigo 200 euro (tot 5 simkaarten): 50 GB wordt ‘onbeperkt’

De duurste formule voor particulieren stijgt van 50 GB naar ‘onbeperkte’ data, al geldt er een fair use policy vanaf 100 GB. Wie daarover gaat, ziet zijn surfsnelheid teruggeschroefd naar 512 kbps tot het einde van de maand. Die verborgen limiet is vergelijkbaar met de ‘ongelimiteerde’ abonnementen van Orange en Proximus.

Businessklanten

Voor zakelijke Wigo-klanten veranderen de volumes als volgt (prijzen exclusief BTW). :

  • Wigo 103 euro (tot 2 simkaarten, incl. tv): 5 GB wordt 10 GB
  • Wigo 123,75 euro (tot 5 simkaarten, excl. tv): 15 GB wordt 30 GB
  • Wigo 144,75 euro (tot 5 simkaarten, excl. tv): 30 GB wordt 60 GB
  • Wigo 239,75 euro (tot 10 simkaarten, excl. tv): 60 GB wordt 90 GB

Digitale tv is alleen inbegrepen bij de goedkoopste formule. Voor de duurdere pakketten is het een betalende optie (15,75 euro).

Voor bestaande Wigo-klanten wordt de datalimiet vanaf 10 december automatisch verhoogd. Telenet zal hen hiervan per mail en sms op de hoogte brengen. De prijzen blijven na deze aanpassing ongewijzigd, al moet daarbij opgemerkt dat ze in juli nog maar pas werden verhoogd.

Gerelateerd: Telenet telt dataverbruik eigen apps niet meer mee in Wigo-abonnement