OnePlus brengt eerste 5G-smartphone naar Europa in 2019

OnePlus bevestigt zijn ambitie om volgend jaar als één van de eersten een 5G-smartphone op de markt te brengen. Daarbij richt het zich in de eerste plaats op de Europese markt, via een samenwerking met de Britse operator EE.

Pete Lau, CEO en mede-oprichter van OnePlus, maakte het nieuws bekend tijdens de Qualcomm Snapdragon Technology Summit in Hawai. De 5G-smartphone zal gebruikmaken van Qualcomms nieuwe Snapdragon 855-chipset. Beide bedrijven werken sinds 2017 samen aan de ontwikkeling van het toestel.

De 5G-telefoon van OnePlus verschijnt eerst in het Verenigd Koninkrijk via telecomoperator EE, die deel uitmaakt van de BT Group. EE zal in 2019 zijn 5G-netwerk inschakelen in zestien Britse steden, waaronder Londen, Cardiff, Edinburgh, Belfast, Birmingham en Manchester.

Meer details over de 5G-smartphone van OnePlus en een lanceringsdatum zijn nog niet bekend. Als het bedrijf zijn normale ritme aanhoudt, lanceert het nieuwe toestel pas in de zomer, maar het kan daar altijd van afwijken.

Samsung

De Snapdragon Technology Summit brengt heel wat aankondigingen rond 5G met zich mee. Eerder vandaag maakte ook Samsung bekend dat het in de eerste helft van 2019 een 5G-smartphone op de markt brengt. Dat gebeurt in samenwerking met het Amerikaanse Verizon.

Samsung maakt in de Verenigde Staten gebruik van de Snapdragon-chips van Qualcomm voor zijn vlaggenschiptoestellen. In andere regio’s, zoals Europa, berust het op de eigen Exynos-processors. Het is niet bekend of we in 2019 ook bij ons al een 5G-smartphone van de Zuid-Koreaanse fabrikant mogen verwachten.

Gerelateerd: Qualcomm toont 5G-smartphone met Snapdragon 855