AWS en F1 werken samen aan AI-graphics voor 2019-races

De samenwerking tussen AWS en Formule 1 wordt versterkt voor het volgende seizoen. In elke 2019-race plant F1 extra details te geven over bijvoorbeeld de staat van de banden, mogelijkheid tot inhalen en racestrategie. F1 maakt gebruik van AWS Sagemaker voor de toepassing.

Formule 1 doet er alles aan om de fans aan het scherm gekluisterd te houden. Het bezit massa’s real-time data van elke F1-bolide. Die wil het nu in Amazon’s machine learning tool Sagemaker gooien om de kijkervaring te verbeteren met nieuwe inzichten.

Ross Brawn, Managing Director of Motorsport bij F1: “Voor het volgende seizoen willen we telemetrie-data gebruiken zoals positie van de auto, staat van de banden en zelfs het weer. Die kunnen we in Sagemaker gieten om prestaties, pitstops en racestrategie te voorspellen. Er zullen volgend jaar leuke nieuwe AI-integraties zitten in tv-uitzendingen.”

Drie concepten

Brawn haalt bij Autosport een drietal voorbeelden boven die ze voor 2019 willen uitwerken. “Zo beschikt F1 over alle data rond banden en de staat ervan. Door naar de historiek te kijken, kunnen we machine learning toepassen voor een grondige analyse. Hiermee kunnen we informatie geven aan de fans zodat ze begrijpen wanneer een F1-auto in de problemen komt.”

F1 werkt overigens ook aan een grafische voorspelling hoe groot de kans is dat een inhaalmanoeuvre succesvol zal zijn. Volgens Brawn zit F1 in een unieke positie dat het alle data heeft van alle auto’s. Teams onderling hebben dat niet, waardoor F1 race-analyses accurater kan berekenen.

Tot slot werkt F1 aan een pitstopanalyse om de strategische implicaties ervan uit te leggen. Ze werken aan een grafische weergave waarbij duidelijk wordt gemaakt of de timing juist is en welke banden het best kunnen worden genomen.

Brawn benadrukt dat Sagemaker ook actief zal worden gebruikt om nieuwe race formats of andere ideeën te evalueren. Denk daarbij aan verschillende start grids en de bijhorende implicaties.

 

Gerelateerd: Formule 1 omarmt AWS als technologie- en cloudpartner