Skype en PowerPoint krijgen live ondertiteling

Microsoft voegt live ondertiteling toe aan Skype en PowerPoint. De functie is in de eerste plaats bedoeld als hulpmiddel voor doven en hardhorigen.

Microsoft gebruikt spraakherkenning om Skype-gesprekken en PowerPoint-presentaties te analyseren en live te ondertitelen.

In Skype werkt de functie zowel in één-op-één als groepsgesprekken. Je kan kiezen om de ondertitels standaard aan te zetten of alleen bij specifieke gesprekken. De ondertitels scrollen voorbij op het scherm, maar kunnen binnenkort ook via een apart zijpaneel worden weergegeven, zodat je er door kan bladeren.

In de komende weken worden ook live vertalingen in meer dan twintig talen toegevoegd, zodat je de functie bijvoorbeeld ook kan gebruiken bij het leren van een nieuwe taal. De ondertiteling is beschikbaar in de nieuwste versie van Skype.

PowerPoint

Gelijkaardige functionaliteit komt vanaf eind januari ook naar PowerPoint voor Office 365-abonnees. Terwijl je een prestenatie geeft, verschijnt ondertiteling onder de slides. De functie maakt gebruik van artificiële intelligentie voor een beter begrip van de context om zo de ondertitels te verbeteren.