Huawei Cloud lanceert Blockchain Service

Huawei heeft zijn Blockchain Service (BCS) wereldwijd gelanceerd. BCS helpt naar eigen zeggen ondernemingen en ontwikkelaars om blockchain-applicaties snel en met minimale kosten te maken, implementeren en beheren op de Huawei Cloud.

BCS maakt gebruik van de container- en beveiligingstechnologie van de Huawei Cloud. De service kan onder meer worden gebruikt in datatoepassingen, IoT en financiën. Het kan onder meer worden gebruikt voor de dekking van datatransacties, identiteitsverificatie, gezondheidszorg op afstand en het traceren van de afkomst van voedsel.

BCS is compatibel met Hyperledger Fabric 1.1 en Kubernetes. Al in 2016 trad Huawei toe tot Hyperledger, de open source blockchain van de Linux Foundation. Vanwege de voortdurende technische bijdragen in twee deelprojecten, Fabric en STL, is Huawei erkend als een van de belangrijkste onderhouders van Hyperledger.

Volgens Huawei kunnen bedrijven in een tiental minuten een blockchainsysteem opzetten dat is aangepast aan hun specifieke noden. De nieuwe service is beschikbaar via de internationale Huawei Cloud-website.

Gerelateerd:  Huawei bouwt aan luchthaven van de toekomst