Krijg binnenkort eenvoudiger toegang tot Office 365 via Outlook.com

Microsoft heeft een klein maar belangrijk nieuwtje gelanceerd eind vorige week: Outlook.com is voortaan ook bruikbaar om in te loggen voor Office 365. De website wordt een centraal portaal voor alle Microsoft- en Office 365-accounts om te mailen.

Wie extern op Office 365 wil inloggen, heeft het waarschijnlijk al toegepast: snel Office 365 in een zoekmachine typen en inloggen. Er was geen eenvoudige manier om in te loggen, tenzij je met bladwijzers of favorieten werkte of naar Office.com surfte en een paar keer doorklikte.

Heel binnenkort hoeft dat allemaal niet en kan je gewoon naar Outlook.com surfen. Vandaag is dat portaal enkel bruikbaar voor Microsoft-accounts, Hotmail en Outlook.com. Het platform detecteert binnenkort automatisch wanneer je wil inloggen met een Office 365 werk/school-account. Je wordt daarna automatisch doorgestuurd naar de bijhorende mailbox.

Office 365 redesign

De nieuwe inlogprocedure is onderdeel van een grondige hervorming van Office 365. Vorige week berichtten we al over nieuwe icoontjes die de start zijn van een volledig nieuw design. De nieuwe icoontjes worden in de komende maanden uitgerold en passen binnen Microsofts bredere inspanningen om het Fluent Design in Windows 10 en Office te introduceren.

Daarnaast krijgen Teams, Outlook en PowerPoint enkele krachtige nieuwe functies. Lees hier alle details.