Microsoft Office krijgt verschillende nieuwe functies

Microsoft introduceerde deze maand verschillende nieuwe functies voor Office als onderdeel van Microsoft 365. Een overzicht van de nieuwigheden van november en wat we mogen verwachten in december.

Begin deze maand schreven we al over de automatische to-do’s in Word op basis van artificiële intelligentie. Deze nieuwe mogelijkheid is vandaag beschikbaar als preview op macOS voor Office Insiders. Algemene beschikbaarheid voor alle Office 365-abonnees volgt binnenkort, zo laat Microsoft weten.

Teams

Microsoft Teams kreeg een update op Android en iOS met onder meer de mogelijkheid om vergaderingen in te plannen en collega’s op te zoeken in de directory van de organisatie. Ten slotte laat de app voortaan toe om ‘stille uren’ in te stellen, waarbinnen geen pushmeldingen worden gestuurd. De nieuwe functies zijn onmiddellijk beschikbaar in de app.

Outlook

De taakfunctie in Outlook op het web werd uitgebreid met drag-and-dropfunctionaliteit, zodat je een e-mail eenvoudig in de takenlijst kan slepen om er een taak van te maken. Vervolgens kan je de taak in de agenda slepen om hem in te plannen. De taken zijn ook zichtbaar in Microsoft To-Do. De nieuwe functionaliteit rolt vanaf december uit naar gebruikers die zich aanmelden voor de vernieuwde webversie van Outlook.

Nog in de webversie van Outlook voegt Microsoft nieuwe mogelijkheden toe om in te loggen. Vanaf december kunnen Office 365-abonnees op hun werk- of schoolaccount aanmelden via www.outlook.com. Outlook stuurt je dan zelf door naar de inlogpagina van je organisatie of school, met je e-mailadres alvast ingevuld.

PowerPoint

PowerPoint krijgt een nieuwe Editor-functie die op basis van machine learning en natuurlijke taalherkenning je teksten analyseert en op basis van de context aanbevelingen doet om zinnen duidelijker en beknopter te maken. De Editor is vanaf begin december beschikbaar voor alle Office 365-abonnees.

Daarnaast werd Microsoft Forms geïntegreerd in PowerPoint voor Office 365. Sprekers kunnen zo meer interactiviteit in hun presentaties stoppen en het publiek in realtime om feedback vragen via een formulier of quiz.

Gerelateerd: Grote Office 365-redesign start met nieuwe icoontjes