Amazon biedt bedrijven gepersonaliseerde versie van AWS Marketplace

Met AWS Private Marketplace geeft Amazon bedrijven de mogelijkheid om een eigen aangepaste versie van de softwarecatalogus binnen de organisatie aan te bieden, met alleen vooraf goedgekeurde applicaties.

Volgens Amazon maken ruim 200.000 klanten met regelmaat gebruik van AWS Marketplace. Het is daarmee de meest gebruikte digitale softwarecatalogus van de cloud-industrie. De nieuwe AWS Private Marketplace geeft IT-beheerders de mogelijkheid om voortaan vooraf softwareproducten goed te keuren, die voldoen aan het bedrijfsbeleid. De cloudprovider maakte het nieuws bekend tijdens de re:Invent-conferentie in Las Vegas.

Naast de privéversie van de Marketplace, breidt Amazon de catalogus verder uit met meer containerproducten. Klanten hebben nu de keuze uit 160 containerproducten van onafhankelijke softwareleveranciers, waaronder Aqua, CloudBees, Software AG en TIBCO. De producten kunnen worden ingezet op Amazon Elastic Container Service (Amazon ECS) en Amazon ECS for Kubernetes (Amazon EKS).

AWS Partner Network

Verder is het AWS Competency Program voor partners uitgebreid met de aanduiding van competenties op vlak van ECS en ECS voor Kubernetes en werden nieuwe aanduidingen toegevoegd om AWS Partner Network (APN)-partners te identificeren met bewezen succes bij de implementatie van AWS IoT Core, AWS Analytics en AWS Greengrass. Het toevoegen van specifieke AWS IoT-serviceleveringsaanduidingen komt er na feedback van klanten, die aangeven steeds meer te vertrouwen op APN-partners voor hulp bij het migreren en gebruiken van AWS.

Daarnaast introduceerde Amazon tijdens de conferentie ook nog het AWS Device Qualification Program (DQP) voor siliciumleveranciers en original equipment manufacturers (OEM’s). Het DQP stelt partners in staat om de IoT Device Tester-kwalificatietool te downloaden om zo hun gekwalificeerde hardwareapparaten te valideren en te vermelden in de AWS Partner Device Catalog. Iets wat voorheen alleen mogelijk was door apparaten fysiek naar Amazon op te sturen om deze te laten testen op interoperabiliteit met AWS IoT-services zoals IoT Core of Greengrass.

Gerelateerd: Amazon voorziet Amazon Web Services van nieuwe AI-functies