Apple Pay lanceert in België via BNP Paribas Fortis

Het was niet bepaald meer een geheim, maar nu ook officieel. Apple Pay is vanaf vandaag beschikbaar in België, in eerste instantie exclusief voor klanten van grootbank BNP Paribas Fortis.

BNP Paribas Fortis stelde de ondersteuning voor Apple Pay woensdagochtend officieel voor. Dinsdag was het nieuws evenwel al door de krant De Tijd naar buiten gebracht, en hadden zowel de klantendienst van Belfius als MediaMarkt de komst al verklapt.

Klanten van BNP Paribas Fortis kunnen Apple Pay vanaf nu op hun iPhone, iPad, Apple Watch of Mac activeren via de Easy Banking App of de Apple Wallet-app. Daarbij moet het toestel op de meest recente versie van iOS, watchOS of macOS draaien. Momenteel kunnen Maestro- en Mastercard-kaarten van BNP Paribas Fortis, Hello Bank! of Fintro aan de betaaldienst worden gekoppeld. Op een later moment worden ook Visa-kredietkaarten ondersteund.

Eenmaal geactiveerd kan Apple Pay in alle zaken worden gebruikt met een betaalterminal die contactloos betalen via NFC ondersteunt, of waar het Apple Pay-logo zichtbaar aanwezig is. Een lijst met officiële lanceringspartners vind je op de website van Apple. Daarnaast kan de betaaldienst ook worden gebruikt om met je kredietkaart betalingen uit te voeren in apps en op websites in Safari die een Apple Pay-betaalknop aanbieden.

Betalen met vinger of gezicht

Bij het uitvoeren van een betaling wordt nooit om de pincode van je bankkaart gevraagd, ongeacht het bedrag. Apple Pay vraagt in plaats daarvan om je identiteit te verifiëren via de biometrische beveiliging die Touch ID en Face ID leveren, of met de toegangscode van je toestel.

Voor Androidgebruikers werd Google Pay al in 2017 in ons land gelanceerd, toen nog onder de naam Android Pay. Ook daar kregen klanten van BNP Paribas Fortis de primeur, maar ook KBC biedt het ondertussen aan. Ook Bancontact en Payconiq bieden de mogelijkheid om contactloos te betalen via smartphone. Bij Bancontact kan dat via NFC of een QR-code. Payconiq werkt alleen via die laatste techniek. Beide apps zullen binnenkort samensmelten om een sterker alternatief te vormen tegen de oplossingen van Apple en Google.

Gerelateerd: Payconiq en Bancontact worden één gezamenlijke app