AWS lanceert bouwdoos in de cloud voor robotapplicaties

Amazon Web Services lanceert een nieuwe clouddienst om ontwikkelaars te helpen bij het bouwen, testen en uitrollen van slimme robotapplicaties.

AWS RoboMaker is gebaseerd op de open source middleware Robot Operating System en breidt dat uit met AWS-diensten voor machine learning, monitoring en analytics.

Het idee is om ontwikkelaars een gecentraliseerde ontwikkelomgeving in de cloud te bieden voor het bouwen van robottoepassingen. Vervolgens kunnen ze deze testen in een open source simulator en onmiddellijk uitrollen naar hun robots.

“Wanneer we met onze klanten praten, zien we hetzelfde patroon telkens terugkomen. Ze spenderen heel wat tijd aan het opzetten van infrastructuur en ontwikkelen van software voor de verschillende stappen in de ontwikkelcyclus. Daarbij herhalen ze werk dat al door anderen is gedaan, waardoor minder tijd voor innovatie overblijft.”, zegt Roger Barga, hoofd van RoboMaker, in een persbericht.

Bouwpakket

“AWS RoboMaker biedt voorgebouwde functionaliteit om ontwikkelaars te ondersteunen bij hun volledige project. Dat maakt het significant eenvoudiger om robots te bouwen, prestaties te simuleren in verschillende omgevingen en sneller te itereren voor meer innovatie”, voegt hij daar nog aan toe.

De nieuwe dienst biedt ook lifecycle management en ondersteunt over-the-air updates met ingebouwde veiligheid en fouttolerantie. Daarnaast zijn extensies beschikbaar voor Amazon Kinesis Video Streams, Amazon Rekognition, Amazon Lex, Amazon Polly en Amazon CloudWatch.

Vandaag maken het Jet Propulsion Laboratory van NASA en Stanley Black and Decker reeds gebruik van RoboMaker voor het bouwen van ruimterovers en industriële drones. AWS RoboMaker is beschikbaar in regio’s US East, US West en EU (Ierland). Volgend jaar worden extra regio’s toegevoegd.