Red Hat Enterprise Linux gecertificeerd voor Nvidia DGX-1

Red Hat maakt zijn  open source Linux- en Kubernetes-platforms beschikbaar voor de DGX-1-systemen van Nvidia. De bedrijven hopen zo nieuwe workloads zoals artificiële intelligentie beter te kunnen ondersteunen.

De certificering van Red Hat Enterprise Linux voor Nvidia DGX-1-systemen kadert in een bredere samenwerking tussen beide bedrijven om nieuwe typen workloads zoals artificiële intelligentie, deep learning en data science mogelijk te maken. De certificering legt de basis voor de inzet van de rest van het Red Hat-portfolio, zoals het OpenShift-containerplatform, op de supercomputers van Nvidia.

De DGX-1-systemen van Nvidia vinden steeds meer hun weg naar datacenters om AI-platformen op te bouwen. De mogelijkheid om Red Hat Enterprise Linux op deze systemen te draaien, geeft IT-teams een vertrouwde gebruikersomgeving om deze systemen binnen hun bestaande bedrijfsvoering te integreren en onderhouden.

Red Hat laat in een persbericht weten dat bestaande klanten hun huidige abonnement op DGX-1-systemen kunnen gebruiken. Daarbij genieten ze dan ondersteuning van zowel Red Hat als Nvidia. Bestaande applicaties zouden met weinig tot geen aanpassingen kunnen worden overgezet naar de systemen van Nvidia.

Prestatiegevoelige workloads

“De toenemende interesse in prestatiegevoelige workloads, zoals AI en machine learning, vereist een andere benadering van enterprise computing, een behoefte die Nvidia al op architectuurniveau helpt oplossen”, zegt Chris Wright, CTO bij Red Hat. “Met Red Hat Enterprise Linux en Red Hat OpenShift Container Platform voegt Red Hat direct te gebruiken software-innovatie toe aan de krachtige hardware van Nvidia. Ook helpt het bedrijven om nieuwe workloads te ondersteunen met behoud van de stabiliteit, betrouwbaarheid en vertrouwdheid die ze van hun productiesystemen verwachten.”

Naast de certificering en ondersteuning van Red Hat Enterprise Linux voor Nvidia DGX-1, gaan de bedrijven ook op andere terreinen samenwerken. Ten eerste met Nvidia GPU Cloud-containers op Red Hat OpenShift die gebruikers voorzien van voor GPU geoptimaliseerde softwaretools voor AI en HPC, gebaseerd op Red Hat-technologieën. Daarnaast werken de bedrijven verder aan de ontwikkeling van Heterogeneous Memory Management (HMM). Dit stelt toestellen in staat om de content in een systeemgeheugen in hun eigen systeem te benaderen en spiegelen. Dat zorgt voor flinke prestatieverbeteringen van applicaties die GPU’s gebruiken.

Gerelateerd: Moore’s Law voorbij: is accelerated computing de toekomst?