LinkedIn lanceert met ‘Student Voices’ eigen versie van Snapchat

LinkedIn heeft ‘Student Voices’ gelanceerd voor Amerikaanse studenten. Anders dan bij Snapchat- of Instagram Stories het geval is, blijven geplaatste video’s zichtbaar op het LinkedIn profiel van de student, maar verdwijnen deze na een week van de LinkedIn Campus Playlist. 

Voor nu is de functie alleen beschikbaar voor Amerikaanse studenten, waar iedere universiteit zijn eigen Campus Playlist heeft. Studenten kunnen net als de tegenhangers Snapchat en Instagram Stories korte video’s plaatsen, zoals opgenomen met een smartphone.

Gemeenschapsgevoel

“Zoals we weten, gebruiken studenten graag video om momenten vast te leggen. We hebben dit nieuwe product gemaakt om hen te helpen contact met elkaar te krijgen rondom gedeelde ervaringen op de campus”, aldus Isha Patel, product manager bij LinkedIn in een reactie aan Techcrunch.

Ze laat weten, dat de specifiek op professionals gerichte sociale netwerksite langs deze weg een gevoel van gemeenschap wil creëren.

Volgens de nieuwssite zou het sociale netwerk bezig zijn om meer jongeren naar zich toe te trekken. Vorig jaar lanceerde LinkedIn ook al nieuwe functies als GIF-ondersteuning en spraakberichten, een functie die op andere platformen als Facebook en WhatsApp al mogelijk is. Gebruikers van het professionele sociale netwerk kunnen zo tijd besparen, in sommige situaties biedt deze optie een betere uitkomst.

Jacht op jonger publiek

Functies die vooral bij een jonger publiek gewild zijn. Al blijft het voor nu onzeker of ze hiermee jongeren over de streep kunnen trekken gebruik te gaan maken van het professionele netwerk. Techcrunch constateert dat een gelijksoortige poging van Skype met de ‘Highlights’-functie niet leidde tot het beoogde succes.

LinkedIn zou van plan zijn de mogelijkheid van het plaatsen van korte video’s in de toekomst platform-breed uit te rollen. In 2017 selecteerde het bedrijf al een aantal influencers om hier aandacht aan te geven, die video’s plaatsen die automatisch worden afgespeeld zodra je er voorbij scrolt.

Binnenkort is het mogelijk om ook binnen de app zelf video’s te schieten. Deze deel je vervolgens met je volgers.