Microsoft verbetert integratie OneDrive en Skype

Microsoft heeft een nieuwe versie van Skype aangekondigd die OneDrive ondersteunt. Door de ingebouwde OneDrive-integratie is het voortaan mogelijk om via de cloud bestanden uit te wisselen tussen een OneDrive-account en Skype.

Volgens de softwareleverancier zorgt de integratie tussen OneDrive en de chat-, video- en bel-app voor het verzenden van een eenvoudige koppeling naar een gedeeld document in plaats van dat het hele bestand overgezet moet worden.

Om links vanuit OneDrive te versturen, dien je eerst een chatvenster te openen van de contactpersoon waarmee je een bestand wil delen. Vervolgens klik je op het ‘+’ icoon onderaan het venster om het ‘content & tools’-menu te openen, waarna OneDrive geselecteerd dient te worden gevolgd door het bestand of de map die gedeeld moet worden.

Het is dus wel zo dat het bestand eerst vanuit OneDrive wordt gedownload en niet direct wordt gelinkt met Skype. Mocht de contactpersoon zich op een mobiel apparaat bevinden, wordt het bestand rechtstreeks geopend in de app. Niet in de broswers. In het geval de contactpersoon de OneDrive-toepassing zelf niet heeft geïnstalleerd, is het alsnog mogelijk om via een preview een deel van het bestand in te kijken.

Windows 10

Microsoft laat weten dat OneDrive inmiddels via het Skype add-on-platform is geïntegreerd op Windows 10 pc’s. Zo kiest het nieuwe besturingssysteem bijvoorbeeld voortaan  zelf welke bestanden worden verwijderd op basis van het gebruikspatroon en hoe lang geleden je het bestand nog hebt geraadpleegd. Windows 10 zal deze acties voornamelijk doen wanneer er maar beperkte schijfruimte is.

Zolang er voldoende beschikbaar is, blijven de OneDrive-bestanden langer lokaal staan. Verder is OneDrive ook geïntegreerd in iPhones, iPads, Android-telefoons en -tablets, evenals de klassieke desktop-apps voor Windows, Mac en Linux Web. Gebruikers van Skype Insider worden verwezen naar de Skype Insider-versie 8.35.76.30.

In juli van dit jaar lanceerde Microsoft al Know Folder Move voor OneDrive for Business, wat het parkeren van lokale data nog eenvoudiger heeft gemaakt. Standaard lokale mappen, zoals Bureaublad, Documenten, Afbeeldingen, worden nu automatisch met OneDrive for Business gesynchroniseerd, zodat ze vanaf elk toestel beschikbaar zijn.