Samsung en Microsoft werken nauwer samen in AI en cloud computing

Samsung gaat samenwerken met Microsoft op het gebied van artificiële intelligentie en cloud computing. De elektronicagigant wil hiermee zijn aanbod versterken en zou inmiddels ook al Microsoft Azure gebruiken voor een aantal nieuwe producten.

Dit maakte Microsoft CEO Satya Nadella deze week bekent tijdens de ‘Future Now’ AI-conferentie in Seoul, waar hij met Lee Jae-yong, Evice-voorzitter bij Samsung Electronics, om tafel heeft gezeten om de toekomstplannen van het Koreaanse bedrijf te bespreken. Dat schrijft RetailNews Asia.

“Neem als voorbeeld de IoT-gebaseerde airconditioner van Samsung Electronics die op Azure draait. Door rekening te houden met omgevingsfactoren, zoals het aantal mensen, kan de slimme airconditioner tot 25 procent op energie besparen en 30 procent op kosten”, aldus Nadella over een recent voorbeeld van de samenwerking. Microsoft gebruikt op zijn beurt weer halfgeleiders van Samsung voor hun eigen Azure-cloudservers.

Verder zou Samsung volgens de laatste berichten op bepaalde smartphones gebruik willen maken van Microsofts cloudservices. De aankondiging van de samenwerking tussen Samsung en Microsoft komt op hetzelfde moment dat het Koreaanse bedrijf zijn opvouwbare smartphone aankondigde. Mocht Samsung besluiten gebruik te maken van Azure voor zijn telefoons, is dat een enorme boost voor Microsoft.

Gerelateerd: Samsung toont vouwbare ‘Infinity Flex’ smartphone