KBC experimenteert met betalingen via ring of horloge

KBC start samen met Mastercard een pilootproject waarbij klanten hun winkelaankopen contactloos kunnen betalen. Niet via de NFC-chip in hun bankkaart of smartphone, maar via een wearable. Duizend klanten krijgen van de bank een ring, armband, horloge of sleutelhanger om er een jaar lang mee te betalen.

De technologie is dezelfde als bij contactloos betalen met bankkaart of smartphone, alleen zit de NFC-chip nu in een wearable verwerkt. De enige vereiste is dat de winkelier een NFC-compatibele betaalterminal heeft. Die herken je aan het logo van Maestro en de vier radiogolfjes voor contactloos betalen.

draadloos betalen logos

Voor betalingen tot 25 euro is geen pincode nodig en volstaat het om de wearable kort tegen de terminal te tikken. Om hogere bedragen te betalen of na een paar kort opeenvolgende transacties voor een totaalbedrag van meer dan 50 euro, wordt wel nog je pincode gevraagd.

Duizend proefkonijnen

KBC zoekt nu duizend proefkonijnen onder zijn klanten die de nieuwe betaalmogelijkheid willen testen. Ze kunnen zelf kiezen welke wearable hun voorkeur geniet. Geïnteresseerde klanten kunnen zich aanmelden tot 18 november.

Het proefproject start in december en loopt tot eind 2019. Daarna wordt de wearable losgekoppeld van je bankkaart, zodat betalen niet meer mogelijk is.

De bank voert het pilootproject naar eigen zeggen uit om op basis van de feedback te beslissen of het deze manier van betalen in de toekomst voor al zijn klanten uitrolt.

Gerelateerd: Payconiq en Bancontact worden één gezamenlijke app