In beeld: dit was de Belgian Cyber Security Convention

Donderdag 25 oktober was congrescentrum Lamot in Mechelen het toneel voor de  tweede editie van de Belgian Cyber Security Convention. Op één dag tijd werden bezoekers door een veertigtal internationale sprekers bijgepraat over de nieuwe uitdagingen in cybersecurity. Ook Techzine was erbij.

Bezoekers konden kiezen uit tientallen presentaties in vier verschillende tracks: ‘Governance & Practices’, ‘Technology & Innovation’, ‘Platforms & Tools’ en ‘Compliance & Legal’. Zo was er voor elk wat wils om een interessant traject doorheen de dag uit te stippelen.

Daarnaast werd voldoende netwerkmogelijkheid voorzien, alsook een rondetafelgesprek en – voor het eerst – een interactief rollenspel waarbij je kon leren hoe je moet omgaan met een cyberveiligheidsincident.

Zelf leerden we onder meer bij over de inspanningen die op Europees niveau gebeuren rond cybersecurity, het belang om security te integreren in DevOps en de impact van fake news. We kregen ook een stand van zaken over de groei van DDoS-aanvallen wereldwijd en de bestrijding van phishing in België in het afgelopen jaar. Verwacht je binnenkort aan een aantal diepgaandere artikels over deze thema’s op onze website.

In afwachting blikken we alvast terug op de dag met onderstaande fotogalerij.

 

 

De Belgian Cyber Security Convention wordt georganiseerd door Brewery of Ideas in samenwerking met het Federaal Centrum voor Cyberbeveiliging België en de Belgische Cyber Coalition. Techzine is mediapartner van het evenement.