Windows 10 October 2018 Update: nieuwe bugfixes, maar nog geen lancering

Microsoft heeft een nieuwe lading bugfixes uitgebracht voor de Windows 10 October 2018 Update, maar maakt de build vooralsnog niet opnieuw beschikbaar.

De Windows 10 October 2018 Update werd aanvankelijk op 3 oktober vrijgegeven. Enkele dagen later werd de build alweer ingetrokken, na verschillende meldingen van gebruikers wiens bestanden plots spoorloos waren verdwenen.

De bug werd verholpen, getroffen gebruikers kregen de garantie dat hun bestanden zouden worden hersteld en een geüpdatete build werd uitgerold naar Windows Insiders. Dat was op 10 oktober. Twee dagen later schreven we over een nieuwe bug die een BSOD veroorzaakt op HP-computers en nog eens enkele dagen later kwam ook een bug in de verwerking van zip-bestanden aan het licht.

Slow Ring

Microsoft verschoof in tussentijd de testbuild van de Windows 10 October 2018 Update ondertussen van de Fast Ring naar de Slow Ring. Dat is een indicatie dat de build stilaan weer een finale vorm krijgt, maar over een nieuwe lanceringsdatum blijft het stil.

Met de bugfixes die deze week worden uitgerold, verhelpt Microsoft onder meer de zip-bug. De patches zijn beschikbaar voor de Slow Ring en Release Preview Ring. Alles wijst erop dat Microsoft dicht bij een nieuwe algemene beschikbaarheid zit, maar de oktoberupdate lijkt er sowieso eentje voor november te worden. Nochtans was de build aanvankelijk half september gefinaliseerd.

Gerelateerd: Windows 10 October 2018 Update: 6 functies om meteen te proberen