Atlassian stoot videoconferenceplatform Jitsi af

Atlassian heeft zijn open source-chat en videoconference-platform, Jitsi, verkocht aan 8×8. Het is het volgende bedrijfsonderdeel inzake realtime-communicatietools dat de Australische softwareleverancier afstoot. 

Het in het Amerikaanse San Jose gevestigde 8×8 laat weten met de aankoop de mogelijkheden voor videosamenwerking uit te willen breiden, als onderdeel van zijn Meeting-products. Ook zegt het bedrijf van plan te zijn te investeren in de openbroncommunity van Jitsi en deze te blijven ondersteunen.

Cruciale rol voor openbroncommunity

“De open-sourcecommunity heeft een cruciale rol gespeeld bij het bevorderen van Jitsi’s projecten door het gebruik ervan in verschillende omgevingen te valideren en de ontwikkeling van het kernteam aan te vullen. Een aantal van de meest innovatieve WebRTC-producten en -bedrijven gebruiken Jitsi om het dagelijkse gebruik van miljoenen minuten te ondersteunen, als onderdeel van hun vergaderingen, ecosystemen voor berichten en samenwerkingsproducten”, aldus Bryan Martin, CTO van 8×8.

Atlassian heeft op zijn beurt Jitsi weer overgenomen via een aankoop in 2015 van Blue Jimp en het bijbehorende team en technologie gebruikt om de functionaliteit van zijn eigen HipChat-aanbod te verbreden.

In juli verkocht Altassian zijn eigendomsrechten Stride en Hipchat aan Slack om zo de integratie te verdiepen tussen Jira Cloud, Bitbucket Cloud, Trello en Slack in plaats van elkaar te bestrijden voor een stuk marktaandeel. Over de hoogte van het aankoopbedrag doen beide partijen geen uitspraak.