Microsoft Mixed Reality Viewer-app heet voortaan 3D Viewer

Microsoft heeft de Mixed Reality Viewer-app in een nieuw jasje gestoken en opnieuw uitgebracht onder de naam 3D Viewer. De app maakt het mogelijk om 3D-modellen in de echte wereld over te nemen met behulp van de camera van je pc.

De app-update is voorzien van zeker twaalf nieuwe opties. De lange lijst met verbeteringen en updates bestaat onder meer uit een betere verlichting, waardoor gebruikers met 3D Viewer nu de intensiteit, verzadiging, waarde en kleur van het licht naar wens kunnen aanpassen. Daarnaast zijn er verschillende thema’s beschikbaar, zoals Sunset.

Statistieken en arcering

Verder heeft Microsoft gewerkt aan een nieuwe sectie statistieken en arcering binnen 3D Viewer, wat het mogelijk maakt om vormen en datums van objecten in projecten te bekijken en aan te passen. Ook is het hamburger-menu vervangen voor een nieuw hoofdmenu en zijn zowel het welkomstscherm als de instellingen vernieuwd.

Ten slotte is het nu mogelijk om de 3D Viewer-optiepanelen te verbergen, is het display in Mixed Reality aanzienlijk verbeterd, is gecontroleerd werken met de Surface Pen mogelijk en zijn nieuwe 3D-afdrukopties toegevoegd.

Microsoft heeft 3D Viewer tevens voorzien van verschillende bugfixes.