Europa keurt overname GitHub door Microsoft goed

De Europese Commissie heeft de beoogde overname van ontwikkelaarsplatform GitHub door Microsoft goedgekeurd. Volgens de Commissie blijft er ook na de overname voldoende concurrentie over voor platforms voor softwareontwikkeling. Microsoft zou geen motief hebben om het open karakter van GitHub te ondermijnen.

“De Commissie is tot de bevinding gekomen, dat de combinatie van de activiteiten van Microsoft en GitHub op deze markten geen mededingingsbezwaren doet rijzen, omdat de fusieonderneming nog steeds te maken zou krijgen met aanzienlijke concurrentie van andere spelers op beide markten”, aldus een verklaring, zoals te lezen op de website van de Europese Commissie.

7,5 miljard dollar

De partijen bereikten in juni 2018 al overeenkomst over de overname door Microsoft, maar moesten nog wachten op toestemming vanuit de EC. Microsoft heeft 7,5 miljard dollar over voor GitHub. Een opensourceplatform waar ruim 28 miljoen ontwikkelaars codes plaatsen, in de hoop dat anderen meehelpen met de verdere ontwikkeling van hun product.

Microsofts Nat Friedman vervangt Chris Wanstrath als CEO van GitHub. Wanstrath blijft betrokken als technisch medewerker bij Microsoft en rapporteert aan Scott Guthrie, executive vice president van de ‘Cloud and Enterprise group’ bij Micorsoft. GitHub wordt onderdeel van het bedrijfssegment Intelligent Cloud van Microsoft.

Gerelateerd: Waarom ontwikkelaars blij moeten zijn met de overname van Github door Microsoft